חום לא מוסבר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/06/2009 | 22:23 | מאת: גלית

שלום, לפני 8 ימים החלו לי חום וצמרמורות שלוו ברגישות למגע בעור, בכאבי בטן וגב חזקים. לאחר מספר ימים הכאבים נחלשו עד שנעלמו, אבל החום הולך ובא. רופא המשפחה בדק את הבטן כשפניתי אליו וכן שלח אותי לבדיקות דם ושתן שיצאו תקינות (לדבריו). כרגע אני עדיין עם חום (נע סביב 38) שעולה ויורד במהלך היום ולרופא המשפחה אין שום הסבר ולדעתו גם אין צורך לעשות שום דבר נוסף כרגע. היום הוא בדק את הריאות ולדעתו הכל תקין. מה עוד אפשר לעשות? מה יכולה להיות הסיבה? אולי מחלת הנשיקה? (זה לא משהו שהוא העלה, סתם משהו שחשבתי עליו) תודה מראש, גלית

03/06/2009 | 22:25 | מאת: גלית

שכחתי לציין-בת 32. כמו כן, היום חזר לי מעט כאב באמצע הגב (בין השכמות) מורגש בעיקר בהליכה.

04/06/2009 | 05:01 | מאת: שלום גלית,

שלום גלית, לחום (ושאר הסימפטומים) המתואר בשאלתך יכולות להיות סיבות רבות, רובן זיהמויות-נגיפיות, אך חלקן לא זיהומיות כלל. 'מחלת הנשיקה' (זיהום הנגרם ע"י נגיף ה- EBV או CMV) היא בהחלט אחת מהאפשרויות הללו, וניתן לאשר או לשלול זאת ע"י בדיקת דם פשוטה ('סרולוגיה' לנגיפים הללו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות