חיידק בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2009 | 09:09 | מאת: נינה

שלום רב בבדיקת שתן תרבית שעשיתי עקב כאבי בטן תחתונה נמצא חיידק סטרפטוקוקוס 10E6 faecalis קיבלת מוקסיפן פורטה 3 ביום לשבוע ימים.לאחר ארבעה ימים התחילו כאבי בטן עליונה, בחילות והקאות. שאלתי: האם זה קשור לחיידק? אולי רגישות לתרופה ואולי זה בכלל ווירוס כלשהו בנוסף.אציין שאין צריבות בשתן.האם להמשיך עם האנטיביוטיקה? תודה על תשובה מהירה

שלום נינה, ייתכן שכאבי הבטן שלך הם ביטוי לזיהום בדרכי השתן, וייתכן שהם ביטוי לתופעת לוואי של המוקסיפן. אחד הפתרונות האפשריים ל'דילמה' הוא להחליף את המוקסיפן לתרופה אחרת אליה רגיש החיידק (למשל ניטרו-פוראנטואין, אם אמנם החיידק שלך רגיש אליה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות