בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/05/2009 | 10:00 | מאת: קרן

לפני כשלושה שבועות התחלתי להרגיש שתי בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר מצד שמאל ומאחורי אוזן שמאל - כואבות. לאחר כמה ימים הן קטנו וכבר לא כאבו יותר. בדיקות דם הכל תקין שקיעת דם מעט גבוהה. לאחר כמה ימים נוספים נמצאו שתי בלוטות לימפה מוגדלות בצג ימין של הצוואר ואחת בקרקפת מצד שמאל. באולטראסאונד נראו בלוטות מוגדלות לא מחשידות. ובצילום רנטגן של החזה הכל תקין. גם כל איברים פנימיים תקינים (US). בדיקות CMV ו-EBV נראו נוגדנים ומחלה בעבר. מה זה יכול להיות? האם יתכן זיהום שעובר בין הבלוטות? גם הרופאה שלי כבר לא יודעת מה זה יכול להיות?

שלום קרן, הגדלת בלוטות לימפה יכולה להתרחש מסיבות שונות, שרק חלקן זיהומיות. אני ממליץ לך אפוא להפנות את שאלתך בנידון לרופא/ה פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות