חניכיים מאד מודלקים, בלי סיבה של הזנחה בצחצוח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2009 | 00:10 | מאת: נגה

בת 39. סובלת כבר כמה זמן מפוליקוליטיס בעור- פצעים עם ראש מוגלתי. חלק קטנים, ומדי פעם נהיה פצע די גדול, בעיקר בפנים. כמו כן , לפני ½ שנה היה לי פרונקל ענק בשוק, ונמצא אצלי סטאף אאורס באף. קיבלתי ציפרודקס. אבל איני יודעת אם הכחיד את החיידק. זה היה הרקע. מזה 3 שבועות, החניכיים שלי מאד מודלקים- נפוחים, אדומים מאד. כואבים בזמן הצחצוח. וגם אני מרגישה אותם סתם ביומיום. מדובר בכל החניכיים, אבל בעיקר בכל חניכיים הקדמיים של הלסת העליונה. זה קרה למרות שלא שיניתי שום דבר מבחינת הקפדה על צחצוח וחוט דנטלי. אני שנים מאד מקפידה, ועכשיו שהמצב החמיר כ"כ, אני עוד יותר מקפידה. זה לא חור בשן אחת ספיציפית, אלא זה כלל החניכיים. ולכן אני משערת שזה חיידקים כלשהם. אני זו שגם במקביל מצאו אצלה 2 טפילים במעיים- דיאנטאמבה פרגיליס, ובלסטוציסטיס הומיניס. שאלותיי הן 1. אילו חיידקים יכולים לגרום לדלקת כזו בחניכיים? 2. האם במקרים כאילו נהוג לקחת תרופה אנטי-מיקרוביאלית? אם כן, איזו? 3. האם יש קשר , ישיר או עקיף, לטפילים האילו במעיים? 4. האם יש תרופה שתטפל בו זמנית גם במצב החניכיים, וגם בטפילים במעיים? 5. האם תוכל להמליץ לי על זיהומולוג שמתמחה בשילוב של הזיהומים שיש אצלי,(באופן פרטי או ציבורי)? אני מיואשת, ומאד רוצה להיות בידיים טובות של מומחה טוב שמעודכן שייעץ לי מה לעשות. בהערכה רבה, והמון תודה. נגה

שלום נגה, 1. 'דלקת' איננה מילה מקבילה ל'זיהום', ולא בהכרח הדלקת שאת מתארת בחניכיים שלך נגרמה ע"י חיידק כלשהו. 2. אין זה סביר שקיים קשר בין הטפילים שהתגלו במעיים שלך לבין הדלקת הנ"ל. 3. אינני מכיר 'זיהומולוגים' שמתמחים בדלקות חניכיים. נושא זה מאובחן מטופל בד"כ ע"י רופאי שיניים, ואני ממליץ לך לפנות לבדיקה ע"י רופא כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות