מצב שחוזר על עצמו כל חודש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/05/2009 | 05:00 | מאת: שרון

שלום רב ד"ר הלפרין! בתי בת 6 בדרך כלל בריאה, מופיעה כבר חודש רביעי עם אותם סמפטומים: דבר ראשון הם מתרחשים כמו שעון כל סוף חודש ומתחילים בימי שלישי. זה מתחיל בשלשול פעם אחת, לאחר מכן כאבי ראש, מיד באותו ערב חום גבוה ובמשך חמישה ימים עד שבוע ישנה דלקת בגרון וחום גבוה. הבדיקות שנערכו הם בדיקות שתן, משטחי גרון ובדיקות דם שלא העידו על בעיה מסוימת. מאחר שאני מנהלת רישום ביומן אני מודעת לדיוק של ההגעה של המצב הזה, והייתי רוצה לשאול עוד אילו בדיקות לדעתך צריך לערוך על מנת להבין מה הסיטואציה, האם דבר מסוג זה הוא סממן למשהו שלא נראה לעין? אני מוכרחה לציין כי מאחר וזהו כבר החודש הרביעי רמת הלחץ שלי עולה ואני מקווה שתוכל לעזור לי. תודה רבה, שרון

שלום שרון, התאור שלך מזכיר מחלה בשם cyclic neutropenia שבה ספירת הכדוריות הלבנות בדם יורדת באופן מחזורי. ניתן לאבחן זאת די בקלות (למשל ע"י בדיקות דם פעמיים בשבוע במשך חודשיים), אבל אולי כדאי לך לפני זה לפנות בנושא לאימונולוג/ית ילדים. הרבה בריאות אפי

שלום שרון, קיימות גם מחלות נוספות ברשימה האפשרית הזאת כגון PFAPA syndrome, או Hyper-IgD syndrome שכאמור מאובחנות בד"כ ע"י אימונולוגים. הרבה בריאות אפי

20/05/2009 | 16:21 | מאת: שרון

תודה רבה! אני אפנה לאימונולוג!

מנהל פורום מחלות זיהומיות