טיול במרכז אמריקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/05/2009 | 16:51 | מאת: מיכל

אהלן, אני מתכננת לטוס למרכז אמריקה בחודשיי ספטמבר אוקטובר ורציתי לדעת הם ישנה איזשהי הורא לא לעשות זאת או אזהרה. אני לא מתכננת לטייל במקסיקו,אך כן לטוס ממנה חזרה,דרך טורונטו,לישראל,האם זה גם כן מסוכן? בנוסף,האם אני יכולה להתחסן נגד המחלה אולקחת איתי כדורים לטיפול במידה ואחשוד כי נדבקתי? אשמח לכל מידע רלוונטי. תודה רבה! מיכל

שלום מיכל, 1. נכון להיום עדיין לא בוטלה המלצת משרד הבריאות לאזרחי ישראל להימנע מנסיעות למכסיקו. יחד עם זאת, סביר שהמלצה זאת תבוטל לפני חודש ספטמבר. 2. לא קיים עדיין חיסון יעיל כנגד 'שפעת החזירים', אך קיים טיפול אפשרי במחלה זו בתרופה הנקראת 'טמיפלו'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות