וירוס?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/05/2009 | 20:51 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים שלום רב. מקווה שהכל טוב אצלך ושהחיים זורמים בנעימים. ושוב...שאלה: מלפני 48 שעות אני עם כאב גרון, אודם בלבד ללא תפליט, כאב שאינו ממוקד אלא ככלי, נזלת מועטת מאוד ספק כן ספק לא, והיום בצהריים תוך כדי שכיבה תקף אותי גירוי מעצבן שאילץ אותי להשתעל רבע שעה...כל פעם אחרי שבלעתי רוק רציתי להשתעל שוב עד שזה עבר. אפיזודה בודדת. חום: אתמול 37.5 הכי גבוה ומאז 37.2, בקיצור - לא ממש חום למרות שאצלי 37 זה גג כשאני בריאה. בכל מקרה - נכון שנדיר שאני חולה ולרוב כאב גרון כזה אם כבר יש פעם במאה שנה הוא חולף תוך יומיים הפעם הרשתי קצת חולה, המשכתי לתפקד כרגיל עבודה וכו' אבל הרגשתי לא 100%. גם עכשיו אין חום. מה שמדאיג אותי הוא כמובן הילדים: 1. תוך כמה זמן מתחילים לראות תסמינים מרגע הדבקה בד"כ כשמדובר בזיהומים ויראליים כאלה? (לא ממש ברור מי זה החצוף...בממוצע...). 2. אני לא מכירה אף אחד שחולה כרגע, בטח לא בשבועות האחרונים, השבוע לא הייתי במרפאה..מוזר...מאיפה דווקא עכשיו??? האם הוירוסים הללו של דרכי נשימה עליונות מחזיקים זמן רב מעמד בחוץ?? 3. היום הקטנצ'יק שלי (בן 5 חודשים) העיף את היד וחלק מאצבעותיו עברו על הפה שלי ואולי קצת בפנים, ישר החזקתי לו את פרק היד ורצתי לשטוף מיידית במים וסבון. האם זה אמור להספיק? 4. האם נשמע ויראלי באמת?... 5. כמה ימים הדבר הזה אמור להימשך בד"כ?? אני חולה פעם באלף שנה והדבר היחיד שזכור לי זה סטרפטוקוק לפני יותר מעשר שנים והסינוסיטיס המעצבן שהיה לי לפני חודש וחצי. אשמח לתשובותיך. ענבר.

שלום ענבר, 1. זמן הדגירה של זיהומים נגיפיים (המסתמנים בצורה המתוארת בשאלתך) הם בד"כ מספר ימים. 2. ההדבקה בנגיף כזה לא צריכה להתרחש דווקא במרפאה; גם סופרמרקט, או התור לכספומט, הם מקומות מספיקים לצורך כך. 3. סביר שהמחלה שלך- שאכן נשמעת כמו URTI נגיפי- תחלוף בתוך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות