צהבת b

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/05/2009 | 16:28 | מאת: איילת

שלום ד"ר אפי היקר, רציתי לשאול לדעתך: מה הטעם בחיסון תינוק נגד צהבת b מיד עם הלידה ובגיל חודש אם האם אינה נשאית של צהבת b (כך שבוודאות לא בא במגע עם דם נגוע במהלך הלידה)?? למה לא לחסן את אותו תינוק רק לקראת גיל הבגרות בטרם יתחיל לקיים יחסי מין? בתודה ובברכה, איילת

שלום איילת, שאלה נהדרת. התשובה לכך נעוצה כנראה בשיקולי 'עלות תועלת' של מערכת הבריאות. אני אישית באמת חיסנתי את ילדי רק לקראת הגיעם לגיל הבגרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות