דלקת בדרכי השתן?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/05/2009 | 16:45 | מאת: איילת

קיימתי יחסי מין אנאליים לראשונה לפני 5 ימים. פעם אחת היה פספוס והפין (עם הקונדום) חדר קלות לוגינה. לאחר המשגל שטפתי היטב את האזורים וכך גם כל יום אחרי. אתמול (לאחר 5 ימים) קיימתי יחסי מין, גם אנאליים. הבוקר התעוררתי וחשתי לחץ באזור השלפוחית. השתן בהיר, עדיין. יש תחושה של צורך במתן שתן אך לא תמיד הוא קיים. רכשתי מיץ חמוציות טבעי נטול סוכר וחמוציות ללא סוכר. א. האם זו אכן דלקת ואם כן כמה ימים היא יכולה להמשך? ב. כמה זמן עליי להמנע מקיום יחסי מין (מכל סוג)? האם מין אוראלי אפשרי/מותר? ג. האם היתה קיימת אפשרות לדלקת לפרוץ עקב סיבות נוספות? תודה!

שלום איילת, 1. התאור שלך מתאים לדלקת בדרכי השתן. יתכן שאופי יחסי המין שתארת סייע להתפתחותה של דלקת כזו, וייתכן שהיו לכך סיבות אחרות. 2. אין מניעה לקיים יחסי מין, מכל סוג, בזמן דלקת כזאת, אך אני ממליץ לחכות מספר ימים עד לשיפור קליני (בעזרת טיפול מתאים, להלן). 3. המלצתי- ביצוע תרבית שתן, שתייה מרובה ונטילת אנטביוטיקה מתאימה. הרבה בריאות אפי

05/05/2009 | 14:44 | מאת: איילת

ד"ר הלפרין ראשית, תודה על התגובה. שנית, על מנת לקבל עליי אנטיביוטיקה, האם עליי לגשת לרופא נשים או האם גם רופא משפחה מספיק? כמו גם לבצע בדיקת תרבית שתן? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות