חום וזיהום? 3 שבועות ללא שיפור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/04/2009 | 20:08 | מאת: אייל ממבשרת

שלום רב אני בן 32 בדרך כלל בריא מזה שלושה שבועות ברציפות אני מרגיש כאב גרון קל ותחושה קצת של חולי כזאת, כמו שפעת קלה ( קצת כאבים בשרירים ובגוף ). אני מודד חום ובפה יש לי עד 37.2 ( בבוקר עד 36.6 ובערב עד 37.2 ) הייתי לפני שבוע אצל הרופא הוא אמר לי שזה לא חום ושאין לי כלום ושהוא רואה גרון רק קצת אדום ואם כבר למדוד חום אז רק רקטאלית אחרת זה לא אמין. התופעות נמשכו גם כל השבוע. מדדתי חום רקטאלית כמה פעמים. כמעט לאורך כל היום יש לי במדידה רקטאלית 37.5-37.8. בפה יש לי כאמור 36.6-37.2 ואפילו במדחום אוזן של בני התינוק השתמשתי ושם יש 36.8 עד 37.4 אני חושב שבתקופה "רגילה" הטמפרטורה שלי נמוכה ( בפה 36.0 בבוקר 36.5 בערב ) השבוע הרופא עשה לי שקיעת דם שיצאה 25 והוא אמר שזה תקין וספירת דם שיצאה תקינה לגמרי כולל WBC והכל רק המונוציטים בערך יחסית גבוה 13. בדיקת רופא לחץ דם תקין והריאות נקיות. עוד תופעה שאני מרגיש לאורך כל ה 3 שבועות האחרונים היא דופק יחסית גבוה גם כשאין חום. אני אדם שנוסע הרבה על אופניים ובכושר טוב ויש לי דופק במנוחה יחסית נמוך 60-65 לעומת זאת מזה 3 שבועות גם כשאין חום הדופק 80-90. ברצוני לשאול 1. האם 37.5-37.8 במדידה רקטאלית זה חום או לא??? 2. האם זה נשמע כמו איזה זיהום? 3 שבועות? אם כן מה עושים. אין שיפור ואין החמרה רק רציפות 3 שבועות קצת חולשה, כאבי שרירים, חום נמוך ודופק יחסית גבוה. הרופא עד כה לא התרגש. 3. האם הדופק יחסית גבוה יכול להעיד על זיהום בלב כמו דלקת בלב או משהו? מה עושים? תודה

שלום אייל, 1. אצלך 37.5-37.8 זה חום. 2. במקרים רבים חום ממושך כזה (+ כאבי גרון, חולשה) נגרם ע"י נגיף- למשל CMV או EBV. 3. המלצתי- בדיקות דם לנגיפים הנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות