חידקי שחפת ?, לאחר שטיפות BCG

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/04/2009 | 13:46 | מאת: ענת

לאחר שחודש משטיפות BCG , כאבים חזקים , איזה בדיקה צריך לבצע על מנת לזהות את חידקי השחפת בשתן? האם הגיוני כחודש לאחר שטיפות BCG , ימצאו חידקי שחפת ?

שלום ענת, חשוב להבין שחיידקי ה- BCG אינם חיידקי שחפת "רגילים" אלא חיידקים מלאכותיים (שהם זן מיוחד ומוחלש שפותח במקור לצורך חיסון כנגד שחפת). לפיכך, הם אינם יכולים לגרום לשחפת אצל המטופל, אלא לתחלואה אחרת (למשל במקרים הנדירים שהם מצליחים לחדור לדם). החיידק לא אמור להימצא בשתן כחודש לאחר גמר הטיפול, אך במקרים נדירים הוא עשוי להימצא עדיין בשלפוחית השתן, כמו גם באברים אחרים בגוף. הבדיקה לצורך הזיהוי: שתן לתרבית מיוחדת ל'מיקובקטריה' או PCR ל- BCG. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות