שחפת לאחר טיפולי BCG

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/04/2009 | 21:05 | מאת: דודי

שלום, לפני 4 חודשים סימתי טיפולי BCG לסרטן שלפוחית השתן. הופיעו כאבים בפרוסטטה ועצירת שתן. אחרי שליחת שתן לבדיקת שחפת , נמצא חידק שחפת שטרם אותרה רגישותו. ממשיכים לבדוק.מחייבים אותי להתחיל טיפולים ב- 3 אנטיביוטיקות ל- 9 חודשים. אורולוג בכיר מציע לי לחזור על בדיקת השתן. ולא להתחיל טיפול מידית.כך הציע לי גם מיקרוביולוג. מה עושים ? דודי

שלום דודי, סביר שהחיידק שנמצא אצלך בתרבית השתן איננו חיידק שחפת "רגיל" אלא BCG (שניתן לך כטיפול), ולכן נראה שההמלצה שקיבלת היא הגיונית. הרבה בריאות אפי

20/04/2009 | 00:02 | מאת: דודי

שוב שלום לך אפי, אם אחזור על בדיקת שתן לשחפת יהיו אלו 6- 7 חודשים מאז סיום ה- BCG. האם איני מסכן את עצמי ? האם רצוי להתחיל אנטיביוטיקות כעת ? האם אני יכול להדביק את זוגתי ? האם עליה להבדק ? מצד שני, הרי קבלתי את ה- BCG כדי למגר את הטיפולים. כמה זמן יכול החידק המוחלש להישאר בפרוסטטה ? הסברה היא שנדבקתי מטיפול השלפוחית בפרוסטטה ולכן קבלתי אנטיביוטיקה ל- 5 ימים. הכל הוטב וגם הPSA ירד. נטייתי לא לקבל את טיפולי האנטיביוטיקה שהמכון לשחפת דורש ממני. מה גם שהם דורשים שאתייצב יום יום למשך 9 חודשים אצלם בבוקר. מדוע לא אקבל זאת, אם יידרש ל- 2-3 חודשים, ואקח את התרופות. אני אחראי ואיני מוכן להפסיק את עבודתי. כמובן שאעכוב אחרי הכבד וכל הנדרש.

18/04/2009 | 13:52 | מאת: ענת

דודי שלום , אודה לך אם תוכל ליצור עימי קשר. אנחנו במצב דומה , גם אבי לאחר שטיפות BCG , וסובל מכאבים [email protected] 04-8413060

מנהל פורום מחלות זיהומיות