דחוף - שאלה לגבי מינון של אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/04/2009 | 20:15 | מאת: איתי

שלום ד"ר, אני סובל מכאבים זה שנה במערכת העיכול ולאחר כל הבדיקות האפשריות שעשיתי ושלא נמצא כלום למעט בקע סרעפתי הוחלט לעשות נסיון עם אנטיביוטיקה. רופא המשפחה שלךי בחופש ולכן אני מפנה אלייך את השאלה: זה לא מינון גבוהה מידיי לקחת ZINAT - אנטיביוטיקה 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים לניסיון לטיפול בזיהום אפשרי במערכת העיכול/שתן/חזה שלא ממש נראה כרגע בבדיקות דם למעט IgG גבוה קרוב ל - 2000 (הגבול העליון זה 1600)? לא יודע..הצצתי בהתוויה ורשום מקסימום ביום 250 מ"ג...או שלא הבנתי נכון. זה מה שהרופא משפחה רשם לי כחלופה לי ציפרדקס 500 מ"ג פעם ביום שלא מתאימה לי בגלל שיש לי חסר ב - G6PD. אבל נראה לי שעלייה מ - 500 מכדור ציפפרדקס ל - 1000 מ"ג זינת ביום זה קצת לא סביר, לא? בינתיים אני ממשיך..מקווה שהתועלת תהיה גדולה מהנזק האפשרי - שהרי מדובר רק בנסיון לטפל בבעיה שלא יודעים מה מקורה כרגע. תודה על התייחסותך הרצינית... חג שמח לך ולבני ביתך, איתי

שלום איתי, התרופה CEFUROXIME (זינאט) ניתנת במינון 500 מ"ג פעמיים ביום (לאנשים מבוגרים במשקל ממוצע עם תפקודי כליה תקינים). זהו מינון מקובל בזיהומים רבים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות