פפילומה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2009 | 18:17 | מאת: מיכל

השאלה שלי היא אם יש לוירוס זמן חיים מסוים מחוץ לתא המארח אני מבינה שאין לוירוס קיום מחוץ לתא מארח, אבל לדוגמא אם אשתה מכוס של מישהו שיש לו הרפס מיד אחרי ששתה -אז אדבק בהרפס אז השאלה שלי היא כמה זמן יש לגיבוב החלבונים הזה קיום מחוץ לתא המארח (נושא ההודעה הוא פפילומה כיוון שאני חיה בדירה עם בנות שפעילות מינית ויש לי חשש ממגבות ובגדים משותפים)

שלום מיכל, נגיפים אינם רק גיבוב חלבונים אלא מכינים גם DNA או RNA. בד"כ הם יכולים להתקיים מחוץ לגוף במשך מספר שעות (עד שהנוזל שבו הם נמצאים- כגון רוק, דם, הפרשות נרתיקיות וכד' מתייבש, וזה תלוי, בין השאר, במזג האוויר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות