וגם...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/04/2009 | 14:16 | מאת: ענבר

קראתי תשובתך הראשונה ורציתי לשאול בנוסף שאלות נוספות שמסקרנות אותי מאוד: 1. נוכחותם של חיידקים כזיהום משני אינם מופיעים בנזלת שיוצאת? אם כן אז איך זה שאינני מדביקה? (כתבת שסינוסיטיס אינה נחשבת מחלה מדבקת). 2. סביר להניח שב - 5 הימים האחרונים בהם סבלתי מכאבים באזור הגבה כבר היה זיהום ויראלי? למרות שלא היו תסמינים כלל? 3. האם העובדה שלא תיארתי לעצמי שאני מפתחת משהו לאור המצב הקליני שלא כלל נזלת, שיעול רק "כאב ראש" ולא ניזהרתי כלל עם הילדים, מצביעה על כך שסביר להניח שלא נדבקו? 4. במידה ונדבקו. כמה זמן מרגע ההדבקה הם יפתחו סימני מחלה? 5. כשאמרת שסינוסיטיס אינו מצב מדבק למה התכוונת? הרי זו מחלה זיהומית? האם לאור הימצאות הגורם המזהם בתוך הסינוס זו הסיבה שזה נחשב לא מדבק? האם מה שמדבק זה הרקע הויראלי ולא החיידקי שגורם לקליניקה האקוטית של הסינוסיטיס? 6. היום נטלתי את המנה השלישית של האוגמנטין. מתי מתחילים לחוש הקלה בד"כ? 7. לגבי הלך המחלה: האם בימים האחרונים בהם היה רק כאב ממוקד מעל הגבה, האם ניתן לומר שזה השלב בו כבר הצטרף זיהום משני בקטריאלי ולכן חשתי בלחץ הגובר במצח? 8. כיצד ייתכן שהיה זיהום ויראלי בסינוסים לפני ולא חשתי שום דבר בהנחה שהתשובה לשאלה 7 חיובית? 9. כשכתבת שההחלמה עלולה להיות ארוכה האם התכוונת לפרמטר הויראלי? האם האוגמנטין לא יחזיר אותי למצב א-סימפטומטי מבחינת הלחץ במצח? 10. במידה והחום יורד (היה לי אתמול בערב חום 37.7) ואין נזלת האם אני יכולה להסיק כי אינני מדביקה? אשמח מאוד להארותיך. פתאום אני קולטת כמה אנחנו לא ממש יודעים את הפרטים הקטנים וכנראה מה שנחוץ כדי לדעת הוא נסיון קליני בתחום....

שלום ענבר, 1. נזלת שאגורה בתוך הסינוסים איננה "חומר" שעובר בקלות בין אדם לאדם ולכן החיידקים שבה אינם מדבקים בקלות. 2. הרבה יותר מדבקים הם הנגיפים שנמצאים ברירית האף ויכולים לעבור ב"תרסיס" שנוצר במהלך עיטוש. 3. בדרך כלל זמן הדגירה של מחלה נגיפית כזו הוא מספר ימים, כך שאם ילדיך לא נדבקו בתקופה זו סביר שהם כבר לא ממך בזיהום הנוכחי שלך. 4. בעזרת טיפול מתאים משך ההחלמה מסינוסיטיס הוא בד"כ מספר ימים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות