עגבת- דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2009 | 14:52 | מאת: מודאגת

שלום רב! חבר שלי עשה בדיקת דם לגילוי מחלות המועברות במין. הכל היה שלילי חוץ מסיפיליס שהיה בערך 0.04 והיה מצויין בדף תוצאות הבדיקה שזה ערך קטן מ-1. כשהלכנו לרופא, הוא אמר שחבר שלי בריא לחלוטין והכל בסדר, כי זה ערך קטן מ-1. שאלתי היא, האם בכל זאת יש בגופו את החיידק? האם הוא יכול להעביר לי את החיידק? ולמה בכל זאת אם התוצאה היא לא 0, הכל בסדר? האם זה אומר שהוא בשלב "דגירה" או משהו כזה? תודה רבה!

שלום מודאגת, אין בבדיקה שצרפת עדות לכך שחברך סובל מעגבת (סיפיליס) פעילה, ואין בה גם מידע מספק כדי לענות על השאלה האם הוא חלה בעבר המחלה זו. הרבה בריאות אפי

31/03/2009 | 18:43 | מאת: מודאגת

שלום! תודה על התשובה! כנראה שהוא לא חלה בזה בעבר כי הוא בעצמו לא ידע מה זו המחלה הזו. אולי חשוב לציין שמוצאו מאפריקה השחורה. הבנתי ששם יש הרבה סוגים של סיפיליס..אולי זה קשור. איך ניתן לדעת האם זו עגבת פעילה או לא?

מנהל פורום מחלות זיהומיות