מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/03/2009 | 17:57 | מאת: ענת

ד"ר הלפרין שלום, אני בת 23 ולאחר יומיים עם חום גבוה וכאבי ראש וגרון רופאת המשפחה שלי הפנתה אותי לבדיקות דם ולבדיקת משטח גרון, התוצאות הגיעו והרופאה נסעה לחו"ל לשבוע, אשמח אם תתייחס לתוצאות שקיבלתי. במשטח הגרון שלקחו לי התוצאה הייתה צמיחה דומיננטית. למה הכוונה? ולגבי בדיקות הדם לבדיקת מחלת הנשיקה יצאו התוצאות הבאות: 162.00 מחוסן EBV VCA_IgG - U/ml 10.00 NEGATIVE EBV VCA IgM - U/ml 102.00 POSITIVE EBV.EBNA - IU/ml 1.00 POSITIVE CMV IgG - שלילי CMV IgM האם יש לי את מחלת הנשיקה או לא? אני ממש מודאגת ולא יודעת למי לפנות. אנא התייחסותך, תודה!

שלום ענת, 1. תרבית הגרון שלך איננה אבחנתית לזיהום חיידקי בגרון. 2. אין אצלך גם עדות מעבדתית ל'מחלת נשיקה' פעילה. לסיכום, על פי הנתונים המופיעים בשאלתך אין אבחנה למחלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות