מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/03/2009 | 15:53 | מאת: יניב

חליתי במחלת הנשיקה שהתחילה לפני כשבוע במחלת חום גבוה ועכשיו החוס ירד. רציתי לדעת כמה זמן מפרוץ המחלה אני מדבק. שתי אחיותי בהריון, מתי לפי דעתכם אוכל להפגש אתן?

שלום יניב, אדם הסובל מזיהום ב- EBV או ב- CMV ("מחלת הנשיקה") עשוי להיות מדבק במשך מספר שבועות ואף חודשים. מבחינת נשים בהריון, לעומת זאת, יש הבדל משמעותי בין שני הנגיפים: CMV נחשב כמסוכן מאד לעוברים של נשים הרות (שחולות בנגיף זה לראשונה במהלך הריונן), בעוד ש- EBV נחשב כמסוכן הרבה פחות (אם בכלל). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות