סי-דיפיסיל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2009 | 14:50 | מאת: מיכל

לרופא שלום, קבלתי סי-דיפיסיל לפני כ3 חודשים בעקבות נטילת אנטיביוטיקה. הסמפטומים הם קיבה רכה, תכופה וצורך דחוף ללכת לשירותים, ללא חום או כאבים או שלשול מיימי. הטיפולים (אנטיביוטיקה פלאג'יל וונקומיצין) לא עזרו. עכשיו אני שוב עם ואנקומיצין, פלורסטור וגם עם כולסטירמין (אבקה שאני מערבבת במים). שאלותיי: -האם אני יכולה לקחת את 3 התרופות ביחד?(האם הכ. לא יפריע לו.? -האם המינון של 500ג' 4 פעמים ביום של ואנקומיצין לא מוגזם?(התחלתי לתת המון שתן פתאום, זה קשור?) -במידה והטיפול הזה שניתן לי לשבוע לא עוזר מה עושים? -האם ייתכן שאפתח קוליטיס על כל המשתמע (כריתת המעי) בלי שארגיש כאבי בטן? האם אפטר מזה???

שלום מיכל, 1. אפשר לסבול מ- ק. דיפיציל מבלי לפתח תלונות של כאבי בטן (אלא רק שלשולים). 2. התרופה "פלורסטור" לא מוכרת לי. 3. מינון ונקומיצין של 500 מ"ג 4 פעמים ביום הוא מוגזם לדעתי. אני ממליץ על מקסימום 250 מ"ג 4 פעמים ביום (המינון המקובל הוא בכלל 125X4 מ"ג!). 4. יש להימנע מלקיחת הונקומיצין יחד עם הקולסטיראמין. אני ממליץ על הבדל של לפחות שעתיים (ורצוי 4 שעות) בין תרופה אחת לשניה. 5. אם הטיפול לא יעזור תחזרי אלי לפורום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות