שלום לך ד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/03/2009 | 19:00 | מאת: אני

מקווה כי שלומך טוב יש לי תינוק כבן חצי שנה. ביום חמישי ביקרתי עמו את סבתי אשר אושפזה בבית חולים ואנחנו ביקרנו אותה במוסד שיקומי. היינו בחוץ, היא נגעה בו ודיברה אליו. היום התברר כי סבתי נשאית של החיידק אצניטובקטר. אני מאד מודאגת שמא בני נדבק חס וחלילה בחיידק. השאלות הן כאלו: 1.כיצד ניתן לדעת אם חלילה נדבק? (חום גופו היה אתמול 37.5 כאשר בדרכ הוא 36.5) מעבר לכך נראה כי מרגיש טוב (אולי מעט כאבי בטן אבל זה דבר שהיה לו בעבר) 2. אמי סועדת את סבתי ועוזרת לי ושומרת על בני. האם ייתכן כי היא נדבקה והדביקה אותו? 3.כיצד נדבקים בוירוס הזה? לסבתי יש קטטר, האם זה קשור? 4. האם זה בטוח לאפשר לאמי להיות בקרבת בני? או שהיא עשויה להדביק אותו? אני רוצה לציין כי סבתי היא נשאית של החיידק, לפי מה שאמרה הרוםא ה הוא לא פרץ בגופה 5.האם אתה ממליץ שנבדוק האם בני נדבק? אם כן, כיצד בודקים? אודה מאד לתשובתך המהירה תודה מראש

שלום אני, אצינטובקטר הוא חיידק ולא נגיף (וירוס), והדבקה שלך או של בנך בחיידק זה במהלך המגע השגרתי עם סבתך (שתואר בשאלתך) איננו סביר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות