חשד למחלת הנשיקה או דומה לה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/03/2009 | 06:22 | מאת: ימית

שלום רב ביתי בת 4 שנים סובלת כבר שבוע ימים מחום. נבדקו ונשללו כל הסיבות הדלקתיות (צילום לשלילת דלקת ריאות, ספירת דם) .ב-3 הימים האחרונים היא מאוד עייפה וישנה הרבה,מתלוננת על עייפות פיזית שמתבטאת אף בחוסר יכולת לעמוד על הרגליים למשך זמן ארוך (דבר שלא קרה גם כשהיה לה חום מאוד גבוה לפני מס ימים), כמו כן אין לה בכלל תיאבון ולא אוכלת כמעט כלום (לפחות שותה) כשביקרנו אצל הרופא אמר כי יתכן והיא סובלת ממחלת הנשיקה, או מחלה אחות שלה וביקש שנמתין עוד מס ימים לפני ביצוע בירור בדיקות נוסף. חשוב לציין כי בבדיקת הדם תוצאת ה WBC היא 4.4 (כנראה אלפים) שזה אף נמוך מהטווח. לפי מה שהבנתי מחלת הנשיקה צריכה להיות עבור ערכים גבוהים של WBC . האם בכל זאת יתכן שהיא סובלת ממחלת הנשיקה או מחלה דומה לה? אני מאוד מודאגת ואשמח לקבל את חוות דעתך. תודה ימית

שלום ימית, יתכן שבתך סובלת מזיהום בנגיף הקרוי EBV או CMV שגורמים (כל אחד בנפרד) למה שמוכר כ'מחלת הנשיקה'. 4400 לוקוציטים (תאים לבנים) בדם אינם מספר חריג במחלה זו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות