ומה זה?????

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2009 | 23:05 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים שלום רב. אני מקווה שאתה מרגיש טוב ושהחיים זורמים ומחייכים אליך. אולי השאלה לא מתאימה לכאן אבל בכל זאת... לאחר שבני הקטן היה מאושפז כפי שסיפרתי לך עם תגובת היפר-ריאקטיב לזיהום בדרכי נשימה עליונות אני מאוד דואגת שיחלה שוב ומחכה שכבר תעבור תקופת המחלות החורפית המעצבנת הזאת. אתמול בלילה ישבתי ואכלתי גלידה שהיתה קרה מאוד וכשסיימתי הרגשתי מן גירוי כזה בדרכי נשימה שזה דבר שקורה לי מדי פעם אחרי מזון קר. היום בערב ללא גלידה שוב היה לי מן גירוי כזה שבא פתאום להשתעל אבל שיעול קטן כזה בודד, ללא שום כאב אחר, לא גרון ולא כלום ובטח לא חום, מרגישה בריאה לחלוטין. ממש לפני כשעה התחילה כמות מועטה מאוד מאוד של דליפה מימית שקופה מהאף, לא מצריך אפילו טישו, מן רטיבות כזו ותחושה שבה אני כביכול "מרגישה" את קנה הנשימה... כאילו אוטוטו עומדת להשתעל אבל לא משתעלת. אף פעם לא הרגשתי כזה דבר ותמיד אם היה שיעול אז זה היה שיעול ברור ואם נזלת אז נזלת שמתפתחת וצריך לקנח וכאלה. כבר 24 שעות יש את הגירוי הקליל הזה (היום בעבודה בכלל שכחתי ממנו) והרטיבות הזו באף, בלי צורך לקנח. כמו מה זה נשמע? האם יש מצב שזו נזלת אלרגית וגם שיעול אלרגי? אל תשכח שאני אחרי לידה, לא אוכלת כמו שצריך לאור זה שאני מתרוצצת הרבה ועוד עם שני זאטוטים בבית. מעולם לא הייתי אלרגית, כלומר, היו לי בערך שלוש אפיזודות של מצבים אלרגיים בעיניים בעשר השנים האחרונות. לגבי מה שאני חשה עכשיו אולי היה משהו אבל לא היו לי ילדים וזה לא הפריע לי ובטח לא ייחסתי לזה בכלל בכלל חשיבות. אינני מאלו שמסתובבים כל החיים עם טישו ביד ושונאים את האביב בגלל הפריחה של עצי הזית. מעולם לא הייתי אלרגית לכלום לפחות לא באופן מודע. מה אתה אומר? אם זה משהו ויראלי זה אמור להתפתח לא? אני די מודאגת ולו רק בגלל הילדים. ושוב, אני מרגישה מצויין. אשמח לתשובתך. ענבר

שלום ענבר, התאור שלך מתאים הן ל"משהו" אלרגי, והן לזיהום נגיפי קל של דרכי הנשימה העליונות. בכל מקרה, זה לא נשמע כמו סיבה לדאגה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות