המשך לשאלה מאתמול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/03/2009 | 08:43 | מאת: מאיר

זאת היתה השאלה:" חשמלאי תיקן לי את הדוד חשמל ויצא לו קצת דם והוא כמובן נגע בכל הצינורות שמובילים מים לתוך הדוד ומחוצה לו. הוא נגע לי בידיות הברזים עם ידיים מטונפות בלכלוך שהוציא מהדוד ועם הדם שיצא לו,והבת שלי נגעה בידיות הברזים ואח"כ בפה. אני בעצמי השתמשתי במים מהדוד שלא היו חמים בכלל וניתז לי על הפנים כולל הפה וכנראה דם שלו היה עם המים. האם ניתן להידבק כך בהפיטיטיס A,B או C,איידס,עגבת,או זיבה?" ותשובתך: הדבקה באיידס, הפטיטיס A B או C, זיבה או עגבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. וההמשך הוא שני דברים: הראשון זה שפתחנו את ברז המים החמים ותמיד כשפותחים את המים הקרים אחרי החמים עדיין יוצאים מים חמים מעט זמן ואז מתחילים לזרום המים הקרים,ומאחר שהבת שלי שותה רק מים בטוח זה קרה לה כך ששתתה מים מהברז החם,כשכזכור יצא לחשמלאי דם והוא נגע בכל הצינורות. והדבר השני זה:אשתי והילדים שטפו ידיים מהברז של הדוד חשמל למרות שהמים לא חמים,מפני שהברז של המים הקרים מקולקל,ואח"כ נכנסו לשירותים ונגעו כנראה באיבר מינם כשכזכור יש במים כנראה דם של החשמלאי שתיקן את הדוד. האם שתי התוספות האלה לא משנות את תשובתך ד"ר הלפרין?

11/03/2009 | 09:04 | מאת: מאיר

כשיצא מים מברז המים החמים הם לא היו חמים.אם היו חמים לא הייתי שואל אותך כלל כי הנגיפים היו מתים במים החמים. לכן,הבת שלי שתתה מעט מים קרים מהברז של המים החמים,עם הרבה מים קרים מהברז של המים הקרים.ופה הבעיה שדיברתי עליה בהודעה הראשונה.

התוספות אינן משנות את תשובתי.

11/03/2009 | 16:28 | מאת: מאיר

מנהל פורום מחלות זיהומיות