טוקסופלסמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2009 | 09:19 | מאת: קרן

שלום, אני בהריון בשבוע 10+ אני לא מחוסנת לטוקסופלסמה (וגם לא לאדמת) ריכה לנקות אותה. כלבתי ברחה וחזרה כשהיא "מרוחה" בצואה (לא יודעת של איזו חיה) ולצערי אני זו שהייתי צרחכה לנקות אותה. האם עליי לעשות בדיקה חוזרת לטוקסופלסמה (אם זו היתה צואת חתול) או לאדמת (בהנחה שאולי זו היתה צואת תינוק שקיבל חיסון mmr או חולה באדמת ) גם אם לא יהיו לי תסמיני חולי בשבוע הקרוב? ואם עליי לעבור בדיקות דם חוזרות מתי לעשות אותן? תודה ויום טוב

05/03/2009 | 09:57 | מאת: קרן

ד.א הצואה היתה "טרייה" ואני מבינה שזה משפר את מצבי לגבי הטוקסופלסמה.. כמו כן השתמשתי בכפפות ושטפתי ידים לאחר מכן (אמנם במים קרים כי לא היו חמים אבל עדיף מכלום..) מאוד מוטרדת ומחכה להרגעתך..

שלום קרן, אני לא מוצא בתיאור האירוע שבשאלתך גורם סיכון להדבקה בטוקסופלאזמה או לאדמת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות