אני מתגוררת בניגריה וחייבת לשאול שאלה בקשר לבן שלי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/03/2009 | 16:12 | מאת: זהבית עמרמי

שלום רב שמי זהבית ואני ישראלית המתגוררת עם בעלי ושני ילדי בלאגוס, ניגריה. בעלי עובד בניגריה כבר 4 שנים ואנחנו הצטרפנו אליו לניגריה לפני 3.5 שנים. אני קודם רוצה להתנצל על האורך של המייל אבל אני מאוד לחוצה ומרגישה צורך לתאר בפרוטרוט בשל המרחק הבן הקטן שלי בן שנתיים וחצי ולפני כחצי שנה הכנסתי אותו לפעוטון הולנדי. כשלושה שבועות אחרי שנכנס לשם נעקץ בפעם הראשונה ב-ירך של רגל ימין. העקיצה התנפחה מאוד ולא נראתה כעקיצת יתוש. אחרי יומיים התחילה לצאת מהעקיצה הפרשה שקופה מימית. המקום סביב העקיצה היה אדום מאוד וחם מאוד וקשה. לקחתי אותו לרופא (רופא לבנוני שחי בניגריה כבר המון שנים ונחשב למומחה במקום בנושא של מחלות עור טרופיות). הוא נתן לי למרוח לו איזשהי משחה עם קורטיזון. אחרי כמה ימים הכל נעלם. אחרי כחודש, באותה רגל, באותה ירך כמה סנטימטרים מעל שוב נראתה עקיצה ושוב יצא ממנה נוזלים. העקיצה לא נראית כעקיצת יתוש אלא כמו פצע/כוויה. המקרה חזר על עצמו תוך 4 חודשים כ-7 פעמים שאותה רגל באותה ירך. בסופו של דבר נתתי לו אנטיביוטיקה (אני לא זוכרת את שמה אבל יש לי אפשרות לברר מאוחר יותר). הרופא רצה שאתן לו במהלך 5 ימים 2 כדורים כל יום שנקראים - pred ne solone. אלה כדורים מאוד מאוד קטנים, בגודל של סוכרזית. הילד סירב לקחת אותם ואף ניסה להקיאם. לפני כשבוע וחצי הוא נעקץ בגן במרפק, בברך ובעין ימין. העקיות הפעם נראו אחרות - לא דומות לאלה שברגל שמאל. אבל המקומות התנפחו מאוד והיו מאוד אדומים וחמים. הפעם שמתי לו רק רטיות של אלכוהול וקרח וזה עבר אחרי יומיים. שלשום הוא שוב נעקץ בחלק העליון של עצם לחי שמאל. העקיצה מאוד קרובה לעין. כבר בערב של אותו יום העין התחילה להתנפח ובבוקר שלמחרת העין היתה כל כך נפוחה שהוא לא הצליח לפקוח אותה. העפעפיים העליונות והתחתונות והלחי עצמה היו נפוחים ואדומים וחמיםץ לקחתי אותו לאותו רופא והוא מיד נתן לו זריקה hydrocortisone medo for injection im/iv 50 mg ובנוסף הוא התעקש שאתן לילד שוב מהכדורים הקטנקטנים - 2 כדורים ביום במשך 5 ימים. מאחר והילד מסרב לבלוע את הכדורים (וניסינו בכל דרך אפשרית), הרופא טוען שצריך לתת לו במקומם את אותה זריקה במשך 5 ימים. בנוסף עליו ליטול 5cc של סירופ קלריטין פעם ביום במשך חודש ימים. שאלותיי הן - האם התיאור של העקיצות נראה מוכר? האם יש לך מושג מה גרם לכך? האם הטיפול הרפואי שהוא מקבל הוא נכון? האם יש מה לעשות על מנת למנוע את זה? או להיות מוכנים לזה מראש? הבנתי מהרופא כאן שאיליי הבן שלי כנראה רגיש במיוחד וזה מסוכן משום שאם חס וחלילה זה יקרה לו בגרון וכלי הנשימה שלו יתנפחו אז מדובר בסכנת חיים. האם ניתן לזהות למה הוא אלרגי - במקרה וזו תגובה אלרגית? אודה לך מאוד באם תתייחס לכך במהירות מאחר ואני רוצה לדעת אם להמשיך בטיפול שניתן. הטלפון שלי הוא 2348060026116+ תודה רבה זהבית

שלום זהבית, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך לאחד מהפורומים של רפואת מטיילים, למשל http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Travel/Articles/travel_forum.htm או http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2468-13789,00.html הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות