EBV בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2009 | 09:42 | מאת: חגית

שלום, אני בשבוע 8 להריון, וההרגשה הכללית שלי מאוד לא טובה! מעבר לבחילות והעייפות האופיינים בשלב זה, אני מרגישה חולשה נוראית! פעמים הייתי על סף התעלפות ממש. כל תזוזה שלי מעייפת ומסחררת אותי. לפעמים אני מרגישה דופק ממש חזק אבל איטי (72 פעימות לדקה), ואח"כ אפילו חלש יותר... ולאחר מנוחה, הוא מתייצב (80-84)... מה גם ואני משופעת... (צינון, כאבי ראש וגרון) בנוסף קיבלתי את תוצאות בדיקות המעבדה הבאות: EBV VCA_IgG - יש נוגדנים 434 U/ml EBV VCA IgM - 25 U/ml EBV.EBNA יש נוגדנים 600<< U/ml (ערכי CMV יצאו ב"ה תקינים). מה זה אומר? איך זה משפיע על ההריון? בנוסף, יש לי ילד בן 1.4 שנים, שיהיה בריא, ובימים האחרונים הוא מאוד מנוזל ומשתעל, אני מקווה שהוא לא נדבק ממני ושזו סתם התקררות רגילה... אם חלילה הוא נדבק במחלת הנשיקה, זה מסוכן לילד בגילו? תודה רבה, יישר כח גדול על הזמן שאתה מעניק לנו, חגית

03/03/2009 | 09:46 | מאת: חגית

מרגע ההדבקה, מתי חשים בתופעות? אני חוששת שנדבקתי בחדר מיון כשהלכתי לבקר קרוב משפחה... ככל, נשים הריוניות יכולות ללכת למקומות כאלה? תודה

מומלץ לנשים הרות למעט ככל האפשר במגע עם אנשים החולים במחלות מדבקות.

03/03/2009 | 09:52 | מאת: חגית

0 - 20 NEGATIIVE 20 - 40 EQUIVOCAL >40 POSITIVE טבלת ערכים ל- EBV VCA IgM תודה

שלום חגית, 1. העייפות שממנה את סובלת, והבדיקות שצרפת, מתאימות לאפשרות של תחלואה לאחרונה ב- EBV ('מחלת נשיקה'), אך יכולות להיות ביטוי גם לבעיה אחרת (וזיהום ישן בנגיף זה). במילים אחרות, אין הן מספיקות כדי לאבחן זיהום חריף בנגיף שאירע במהלך ההריון (ו'צינון', דרך אגב, איננו מאפיין אותה). 2. 'מחלת הנשיקה' בגיל 14 איננה נחשבת למסוכנת בדרך כלל (אך כאמור גם איננה מתאפיינת בנזלת ובשיעול). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות