הפה והטלפיים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/03/2009 | 15:38 | מאת: טל

שלום, לפני כשבוע אובחן אצל ביתי ע"י רופא הילדים שלה וירוס הפה והטלפיים (היא סבלה מיומיים של חום נמוך, שלפוחיות מגרדות בידייים ובידיים ולפי הרופא- אני לא ראיתי גם מפצעים בלשון). כיוון שהוירוס אובחן כמספר ימים אחרי שחלתה, לא הקפדתי על הימנעות ממגע עם הרוק שלה והחל מלפני מספר ימים אני סובלת מאפטות ופצעים בפה בכמות יחסית גדולה. אין לי חום ואני לא סובלת מפריחה בידיים וברגליים, בסה"כ מרגישה טוב פרט לכאבים ולאי הנוחות בפה. יש לציין גם שבעבר חליתי בוירוס. אני נמצאת בתחילת הריון תאומים (שבוע 9) ורציתי לדעת האם קיים סיכון?

שלום טל, מחלת הפה-והגפיים נגרמת ע"י נגיפים מקבוצת ה- ENTEROVIRUSES שהשכיח בהם נקרא Coxsackievirus A16. קיימים מספר דיווחים (לא רב) שנגיף / נגיפים אלו, בעיקר אם הם גורמים תחלואה אצל אשה הרה בשליש הראשון של הריונה, יכולים להיות קשורים להפלות עצמוניות ולעיכוב בהתפתחות העובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות