שתי שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/02/2009 | 01:22 | מאת: שוש

1.בעלי בא מבית חולים שם ביקר חבר בטיפול נמרץ,וכשהוריד את הצעיף הצעיף פגע לי בפה,ואח"כ כשהוא דיבר איתי עף לו קצת רוק ישר לפה שלי. האם יש לי סיכון להידבק כך באיזה חיידק טורף או חיידק מפחיד אחר? 2.תיקנו לי את הקרמיקה והקרמיקאי נחתך במקום אחד בקיר שהיתה בו בליטה. אחרי ששכחתי מזה ועברו 28 שעות משהקרמיקאי נחתך ניקיתי באותו מקום ונחתכתי באצבע בדיוק במקום בקיר איפה שהקרמיקאי נחתך. יש לי כך סיכון לתפוס מחלה זיהומית כגון איידס,הפיטיטיס B או C,זיבה,או עגבת?

שלום שוש, הדבקה באיידס, הפיטיטיס B או C,זיבה, עגבת או חיידק טורף כלשהו במהלך שני האירועים המתוארים בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות