מספר שאלות לד"ר הלפרין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/02/2009 | 15:47 | מאת: יניב

1.הכיור במקלחת זז מהמקום וגיסי בדק אותו ונגע בברזל (שהיה ממש מזוהם) שמחזיק את הכיור,שטף ידיים במהירות עם טיפה מים ובלי סבון,ואח"כ נגע בכפתור חשמל שנגענו בו אח"כ,והשאיר חתיכת עוגה שאשתי צירפה לעוגה עצמה ואח"כ אשתי והילדים אכלו מהעוגה.אח"כ אני התכופפתי לראות עד כמה מזוהם הברזל שמחזיק את הכיור והזדהמו לי הבגדים וכשהחלפתי אותם בטוח שהתלכלך לי הפה מהזיהום שבברזל. האם כך אפשר להידבק בצהבת כלשהי? 2.יש לי כוס אישית ואתמול שתיתי מים ובלי לשטוף אותה הנחתי אותה על המגש שאשתי שמה בו אח"כ כלי אוכל ששטפה,ובני משפחתי השתמשו בהם לאחר זמן מה. אם לי הפיטיטיס B או C,איידס,או עגבת,האם בני משפחתי ידבקו? 3.הוצאתי בקיסם מהחור בכיור ביוב וניתז לי לפה מים מהביוב או קצת מהביוב עצמו. האם כך אדבק בצהבת כלשהי?

שלום יניב, הדבקה בהפיטיטיס B או C, איידס, או עגבת במהלך האירועים המתוארים בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

21/02/2009 | 22:59 | מאת: יניב

שבהם מדובר על צהבת מכל הסוגים. לפי התשובה שלך ענית רק על שאלה 2.

מנהל פורום מחלות זיהומיות