צלוליטיס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2009 | 17:07 | מאת: שולמית

שלום רב לאבי יש פצע צלוליטיס שבגינו אושפז. הוא שוחרר ומקבל אנטיביוטיקה. ההתפרצות החלה ב30/1/09. מפצעון קטנטן שגרם לחום גבוה ובעיה בחשיבה וביכולת הדיבור. כרגע הוא בביתו, אך יש מוגלה רבה שהתפשטה באיזור מעל הקרסול. מוגלה שנראית כמו לאחר כוויה, כל האיזור אדום, הפרשות מוגלתיות מקיפות ונפיחות רבה. עפ"י מה ששאלתי וקראתי ברור לי שאצל האוכלוסיה המתבגרת זמן ההחלמה ארוך מאוד (אבי בן 82 לאחר 3 התפרצויות של סרטן לימפומה). ברצוני לשאול מה לעשות, האם לפנות לגורם טיפולי מעבר לרופא המשפחה שמגיע פעם בשבוע לביקורת (כרגע המליץ להמשיך בנטילת הכדורים - אהטיביוטיקה). מדוע לא חובשים פצע זה? מה אפשרויות ההחמרה? איך לעודד את החולה, די קשה לו לראות זאת בעצמו. הוא מטופל ע"י מטפל, הוא סיעודי יותר מאז המקרה. אודה על תשובתכם שולמית

שלום שולמית, 1. כל חום גבוה (מכל סיבה שהיא)יכול לגרום למצב בלבולי, בעיקר אצל אנשים מבוגרים. 2. בנוגע לפצע / ,שושנה"- אני מציע שאביך יבדק בהקדם ע"י רופא/ה כדי לבדוק האם יש מקום להתערבות כירוגית (כגון ניקוז מורסה, או הטריה של הפצע המוגלתי), וכדי לקחת תרבית מהמוגלה ולבדוק האם האנטיביוטקה שהוא מקבל מתאימה לחיידק שגורם לזיהום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות