CMV ממושך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2009 | 09:50 | מאת: דבורה

שלום, מעל שנה וחצי עם תוצאות חיוביות של CMV IgM בעבר EBV יש עדיין תסמינים של עייפות רבה וחום סב-פיברילי ממושך. האם זה תקין? האם יש צורך להתייעץ עם זיהומולוג?

שלום דבורה, בדיקת IgM חיובית שנמשכת כחצי שנה לאחר זיהום חריף ב- CMV איננה נדירה במיוחד, כמו גם עייפות ממושכת (שאותה יש המכנים 'תסמונת התשישות הכרונית'). מבין הרופאים הזיהומולוגים העוסקים בנגיף זה אני מכיר את פר' גליה רהב- מנהלת המחלקה לזיהומים בביה"ח שיבא / תל-השומר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות