שתי שאלות לד"ר הלפרין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/02/2009 | 23:07 | מאת: חנן

שאלה 1:הבן שלי הקיא כל דבר שהכניס לפה והרגיש רע מאוד,אז הזמנו לו רופא הביתה. הרופא החליט להזריק לו זריקה נגד בחילה וכשהוציא את מזרק הפלסטיק מהתיק הוא פתח את אריזת המזרק די בקלות מה שהעלה בי חשד שאולי אריזת מזרק הפלסטיק היתה פתוחה. ואם היתה פתוחה דם יכל להגיע למזרק הפלסטיק מידי הרופא או ממקום אחר,וגם מהאוויר יכלו להגיע חיידקים או נגיפים שונים. אמנם מזרק הפלסטיק הוא לא החלק שנכנס לשריר בטוסיק,אבל הוא מכיל את החומר,ולכן האם אפשר להידבק באיידס,הפיטיטיס B או C,או עגבת,אם נצא בהנחה שאריזת מזרק הפלסטיק באמת היתה פתוחה? שאלה 2:היה דם בדיוק מול המגבות בקיר וכשהדלת נפתחת המגבות נוגעות בדם ואנחנו כמובן מתנגבים בהן. אם הדם שייך למישהו שיש לו איידס,הפיטיטיס B או C,או עגבת,האם נידבק?

07/02/2009 | 23:59 | מאת: חנן

בתור רופא עם ניסיון רב,לפי ניסיונך,האם אריזת מזרק הפלסטיק נפתחת בקלות באצבעות או שצריך להפעיל כוח?

08/02/2009 | 03:13 | מאת: חנן

שלום חנן, הדבקה באיידס, הפיטיטיס B או C, או עגבת במהלך שני האירועים המתוארים בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

08/02/2009 | 16:57 | מאת: חנן

אחד זה שהרופא היה בלי כפפות. והשני זה האם מניסיונך אריזת מזרק הפלסטיק נפתחת בקלות או שצריך להפעיל כוח?

מנהל פורום מחלות זיהומיות