שלוש שאלות על סבירות הדבקה באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/02/2009 | 13:36 | מאת: שני

שלום רב, 1. ידוע לי שלפי הספרות יתושים לא מעבירים איידס, אך בשנה האחרונה יש לנו יתושים ענקיים ממש מוטציות בבית כאשר גופם שקוף ולאחר שהם עוקצים הם מפוצצים בדם (כשהרגתי יתוש כנגד הקיר כמות הדם האדום הטרי נראתה כאילו של ציפור ולא יתוש) הא בהתחשב בכמות הרבה של הדם שנאגר בגוף היתוש ייתכן מצב הדבקות אם למשל עקץ שכן או שכנה נשאים ואז בא אלינו? 2. למטפלת של בני יש ידיים יבשות במוחד והיא מדממת המון על בסיס יומי, האם בני יכול להדבק (בהנחה שיש לה איידס) אם הוא בא במגע עם ידיה המדממות, מכניס לפה וכו'? 3.כשהייתי אצל השיננית לא ראיתי שהכלים עברו חיטוי ועיקור (מה גם שהזמן בין המטופלים הוא פחות מדקה) מה הסיכוי להדבק באיידס אם המטופל שלפניי נשא ואני נוטה לדמם מאוד במהלך הניקוי? מה כמות הדם שצריכה להיות על הכלים ומה מרווח הזמן עד שהנגיף "מתפוגג"? תודה רבה מראש ויום נעים.

שלום שני, 1. כפי שכתבת, לא נמצאה כל הוכחה לכך שיתושים (יהיו גדולים ככל שיהיו) מעבירים את נגיף האיידס. 2. מגע ישיר בין דם של חולה HIV לדם של אדם אחר (כמו זה שתארת שקורה בין בנך לבין המטפלת שלו, או בין מטופל אחד של רופא שיניים לבין מטופל אחר שלו אם כלי הטיפול לא חוטאו בינהם) יכול לגרום להדבקה בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות