סרפט. A

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2009 | 02:54 | מאת: יונית

לפני כשבוע לבני בן ה3 וחצי היה חום במשך 3 ימים . ביום השני נמצא אודם קל בגרון. ביום השלישי היה לו קשה לבלוע ולאכול. ההחום היה יורד עם נורופן ועולה שוב. ביום הרביעי עשו לו משטח גרון, אך החום ירד. לאחר יומיים הגיעו התוצאות והיה חיידק סרפטקוקוס A. חמרות שמזה יומיים כבר לא היה חום התחלנו באזניל (בני אלרגי לפנצילין)10CC פעם ביום למשך 5 ימים (משקלו של בני 19 ק"ג). שאלתי : המחלה החלה יום א' בערב(חום) , ביום ד' פסק החום אך בשל קושי באכילה וכאבי גרון נעשה המשטח , ורק ביום שישי בבוקר נתקבלה התשובה כי יש לו סטרפט A. האם למרות שהתחלנו הטחפול 5-6 ימים לאחר תחילת החום , הטיפול הינו יעיל? והאם יש צורך במשטח נוסף לוודא שהכל בסדר? אציין כי ביום שלישי האחרון הוא סיים את האנטיביוטיקה. עוד טרם התחלת הטיפול לא היה חום והוא חזר לעצמו. האם ישנה סיבה לדאגה שמא החיידק לא "חוסל"? אני ממש מודאגת לאחר קריאה באינטרנט על החיידק מהסוג הזה.

שלום יונית, ניתן ומומלץ לטפל בזיהום בגרון שנגרם ע"י החיידק STREPTOCOCCUS מקבוצה A גם 6 ימים לאחר תחילת המחלה. סביר שטיפול באנטיביוטיקה מתאימה יביא הן להחלמה קלינית והן להעלמות החיידק מהגרון, ולכן לא מקובל לחזור על תרבית הגרון לאחר סיום הטיפול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות