המשך לשאלה מלפני מספר ימים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/01/2009 | 15:58 | מאת: חנן

שאלתי אותך זאת: "בלילה מצאתי בנעל של הבן שלי מחט לא בתוך הסוליה אלא שוכבת. הוצאתי אותה והיא נפלה לי ולא מצאתי אותה. בבוקר אולי הילדים לא שמו לב ואולי נדקרו מהמחט. חשוב שאציין שהמחט היתה בנעל לפחות 14 שעות עד הדקירה בבוקר. כלומר אם היה דם במחט אפשר שהוא כבר לא מדביק.אבל בדיוק על זה אני זקוק לידע שלך. האם לאחר 14 שעות עדיין אפשר להידבק באיידס מהדקירה במחט?" התשובה שלך היתה זאת: "במחט המכילה דם של חולה הנגוע בנגיף ה- HIV (איידס) ניתן להידבק גם לאחר 14 שעות (מהשימוש בה ע"י אותו חולה). יחד עם זאת, הדבקה בנגיף זה במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי " אבל שכחתי לשאול אותך על אפשרות להדבקה בהפיטיטיס B או C,או עגבת. האם גם הדבקה בהפיטיטיס B או C,או עגבת,איננה סבירה? בתודה מראש

שלום חנן, גם ההדבקה במחלות הנוספות שהוזכרו בשאלתך היא לא סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות