עקיצת קרציה ומחלת חום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/01/2009 | 21:22 | מאת: טל

שלום, מצאתי על פניה של בתי בת ה-5 קרציה לפני כשבועיים- שלושה. מזה חמישה ימים היא סובלת מחום (היום החום עדיין קרוב ל-39 )ללא פריחה עם כאבים כנראה לא חזקים בראש וגרון נפוח אין לנו עדיין תשובה למשטח הגרון אך האם יתכן קשר לעקיצת הקרציה? שני רופאים שביקרנו אצלם לא ממש התיחסו לעניין הקרציה, אחת טענה שרק אם מופיעה פריחה אז כנראה יש קשר והשני אמר שזה נורא נדיר וכמעט לא קיים בארץ. מה דעתך? האם כדאי לדרוש אנטיביוטיקה ליתר ביטחון ואם כן איזו אנטיביוטיקה? תודה טל

23/01/2009 | 21:25 | מאת: טל

שכחתי לציין שבמשטח גרון מהיר התוצאה היתה שלילית תודה רבה

שלום טל, על סמך הנתונים שסיפקת אין (גם) ביכולתי לדעת האם יש קשר בין הקרציה שנמצאה על גופה של בתך לבין מחלת החום שהופיעה אצלה כשבועיים לאחר מכן. המחלה המועברת ע"י קרציות והשכיחה (יחסית) בארץ- אך עדיין נדירה מאד בהשוואה למחלות חום רבות אחרות- היא קדחת הכתמים הים תיכונית שמופיעה בד"כ אצל אנשים הנמצאים בקרבת כלבים (הנושאים את הקרציות הללו). סביר יותר אפוא שבתך סובלת מנגיף כלשהו הגורם לחום + כאבי גרון, למשל EBV. המלצתי- המשך ברור, ומתן טיפול אנטיביוטי (למשל AZITHROMYCIN) רק אם החום מתמיד או שחלה החמרה במצבה מבלי שמתבררת סיבת הבעיה. הרבה בריאות אפי

24/01/2009 | 18:38 | מאת: טל

מנהל פורום מחלות זיהומיות