טטנוס?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2009 | 16:01 | מאת: טל

שלום רב, לפני שבוע נשרטתי בפנים ע"י עטלף. אני מקבלת זריקות נגד כלבת. לא חוסנתי נגד טטנוס מכיוון שיש לי חיסון משנת 2005. בגלל כאבים חזקים מאוד בלסת מזה כ-5 ימים. פניתי לכירורג לסת שאיבחן אצלי דלקת בלסת. השאלה שלי-יש קשר בין הדלקת בלסת לטטנוס? כל רופא שפניתי אליו וגם לשכת הבריאות המחוזית אמרו שאין קשר. אבל מקריאה באינטרנט אני רואה שדלקת בלסת היא אחד הסימפטומים לטטנוס. יש לי מה לדאוג? תודה, טל.

שלום טל, 1. טטנוס לא מתבטא בד"כ בדלקת (או בכאבים) בלסת אלא בקשיים לפתוח את הפה. 2. מסיבה זאת, וגם בגלל שאת מחוסנת לא סביר שמדובר בטטנוס. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות