מספר שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/01/2009 | 16:29 | מאת: אייל

שלום ד"ר הלפרין יש לי מספר שאלות בנוגע לאפשרות להידבקות באיידס: 1. האם רוק נחשב כנוזל מדבק?האם תועדו מקרים של הדבקה באמצעות רוק? אני שואל כי לפעמים תוך כדי שיחה קורה שעף רוק מאחד לשני 2.האם על מנת להידבק באיידס יש צורך בכמות סף מסויימת של נגיפים שיחדרו לגוף? ומתחת לכמות זו לא תיתכן הדבק? 3. האם ניתן אפשר להידבק באמצעות לחיצת יד עם נשא? לחצתי יד למישהו והיו לי פצעים קטנים על היד. הסתכלתי על ידי לאחר שלחצנו ידיים ולא היו עליה סימני דם או "רטיבות" כלשהיא.האם לדעתך זה מקרה שמעורר חשש להדבקה? האם צריך להיבדק?

03/01/2009 | 19:46 | מאת: אייל

שאלה נוספת: 4. האם כשיש מגע בין 2 פצעים יבשים (שדם אינו זב מהם בכלל) של אדם בריא ונשא תתכן העברה של הנגיף?

שלום אייל, 1. הרוק נחשב לנוזל מדבק אם הוא מכיל דם. אם לא, הסבירות להדבקה היא נמוכה. 2. ככל שהגוף נחשף ליותר נגיפים סיכויי ההדבקה הם גבוהים יותר, אך ההנחה היא שגם מגע עם כמות קטנה של נגיפים עלולה לגרום להדבקה. 3. לחיצת יד עם נשא (או חולה איידס) איננה גורמת להדבקה (בהנחה שבידי הלוחץ וה'נלחץ' אין פצעים פתוחים). 4. מעבר הנגיף בין פצעים יבשים (של חושף ונחשף) איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

04/01/2009 | 08:57 | מאת: אייל

תודה ד"ר אך מה לגבי המקרה שתיארתי שקרה לי (כפי שתיארתי בשאלה השלישית), האם אני בסיכון? האם יש צורך להיבדק? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות