סטרפטקוק סי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/12/2008 | 22:12 | מאת: הריונית

שלום אני בסוף ההריון שלי שבוע 38+5 שבוע שעבר ערכו לי משטח ואגינלי וגם בפי הטבעת , בדיקה אחרונה לפני לידה. בתשובה בהרופא אמר לי שהתגלה אצלי סטרפטקוק c הוא אמר שסטרפטוקוק איי נורמלי וסטרפטוקוק בי נוטלים איתו אנטיביוטיקה בלידה. הוא טען שלמען הסר ספק עליי לקחת אנטיביוטיקה בלידה משום שהוא לא מתמחה במחלות זיהומיות. מה עושים? איך נוטלים את האנטיביטיקה ומה הסטרפטוקוק הזה יכול לגרום לתינוק. אני מודה שקצת נילחצתי מהסיפור ואשמח לתשובה מנומקת. תודה הכורעת ללדת.ה

שלות הריונית, הנרתיק (ובוודאי שפי הטבעת) של כל הנשים מאכלס חיידקים רבים- חלקם פתוגניים, דהיינו יכולים לגרום למחלות, לאם (כגון סטרפטוקוקוס A) או לילוד (כגון סטרפטוקוקוס B), אך מרביתם אינם כאלו. סטרפטוקוקוס C איננו נחשב פתוגני לאם ו/או לעובר ולכן לא מקובל לתת לאם טיפול כנגדו בזמן הלידה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות