מחלות מין- אופן היווצרותן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/12/2008 | 01:07 | מאת: אבי 22

יש לי שאלה. אני רוצה להבין, מחלות מין, כמו עגבת,כלמידה וכו, יכולות תהיווצר בין בני זוג שהם בריאים? בהנחה שאף אחד מהבני זוג לא עושה סקס מיזדמן עם אדם אחר, האם יכולה להתפתח מחלת מין בכל זאת? לחידוד השאלה, האם נכון מצידי לחשוד בבן זוגי שהוא עשה סקס עם גבר אחר בגלל שיש לי פתאום כלמידה או זיבה או משהו מהסוג הזה בזמן שאנחנו במערכת יחסים מספר שנים ואנחנו בריאים עד כה? (כמובן שאני לא פזלתי הצידה..) שאלה נוספת, איזה מחלות מין עוברות מאדם הנושא אותן לאדם בריא, ואיזה מחלות מין (אם יש כאילה) יכולות להיווצר בין בני זוג בריאים לחלוטין אודה לך אם תשיב לי על כל השאלות בבקשה, תודה דוקטור

שלום אבי, ברפואה (כמעט) הכל אפשרי, אך סביר שהופעת זיהום בזיבה או בקלמידיה באבר מין של אדם מקורה ביחסי מין. מחלת המין שיכולה להיווצר בין בני זוג בריאים היא הרפס: אם לאחד מהם יש הרפס בשפתיים, והוא מבצע מין אוראלי בבן זוגו, יכול להתפתח הרפס באבר המין של בן הזוג. הרבה בריאות אפי

04/12/2008 | 13:49 | מאת: אבי22

סליחה דוקטור שלא הבנתי. כתבת "ברפואה (כמעט) הכל אפשרי, אך סביר שהופעת זיהום בזיבה או בקלמידיה באבר מין של אדם מקורה ביחסי מין" זה ברור לי שמקורן של מחלות אילה ביחסי מין, השאלה שלי האם בני זוג בריאים, שאין להם מחלות מין, שמקיימים יחסי מין מלאים,(לא מוגנים), האם מצב כזה יכול להביא להיווצרות של כלמידיה או זיבה או מחלות דומות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות