שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2008 | 00:23 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב. 1. לאור תשובתך הבנתי שמן הסתם תשובה חיובית היא ברורה ותשובה שלילית אינה אומרת דבר, בנוגע ל - CMV אצל ביתי. היא נשלחה גם לבדיקת EBV האם גם שם הסיפור דומה מבחינת זמן הופעת הנוגדנים?? 2. אם תגיע תשובה שלילית ואני הרי כרגע בסופו של שבוע 36, מתוכנן לי ניתוח קיסרי לשבוע 38 כנראה שלא ממש נדע האם לביתי יש CMV (אגב החום ירד לאחר 4.5 יממות סוף סוף כך שכנראה זה לא זה, גם אין הגדלת כבד או טחול והיא פעילה ועירנית גם כשהיה לה חום...). שאלתי היא, האם כדאי ליידע את הצוות הרפואי שבזמן לקיחת הדם מהתינוק (שזה עושים בכל מקרה עם הלידה) שיבדקו כבר סרולוגיה ל - CMV? בהנחה שנדבקתי הכי מאוחר נניח אתמול ובהנחה שאני אכן יולדת בעוד שבועיים שזה זמן מספיק להופעת נוגדנים, האם הנוגדנים יופיעו גם במחזור הדם של התינוק או ששם זה לוקח יותר זמן??? בקיצור, אם אכן יש לביתי CMV סביר שנדבקתי כבר במהלך השבוע האחרון אם בכלל. כך שעד הלידה יעברו שבועיים לפחות, אז כדאי לבקש מהצוות או לא? (תמיד אני יכולה לבצע בדיקה אחרי הלידה ולראות מה המצב...למרות שאם כבר לוקחים ממנו דם אז אפשר כבר לראות האם יש הדבקה ברחם...). מה אתה ממליץ לי לעשות?? תודה תודה. ענבר

שלום ענבר, 1. זמן הופעת הנוגדנים לאחר זיהום ב- EBV דומה עקרונית לזמן הופעתם לאחר זיהום ב- CMV. 2. אני לא רואה סיבה לידע את הצוות המילד בנוגע לאפשרות תיאורטית לתחלואה ב- CMV. הייתי מסתפק במידע ש"בתך סבלה לאחרונה ממחלת חום לא מאובחנת". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות