קלוסטרידיום דפיצילה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/11/2008 | 13:03 | מאת: טובה

בת 59, בריאה בדרך כלל. בעקבות זיהום חריף בחניכיים לפני כשבועיים קיבלתי זינט 500 פעמיים ביום למשך שבוע. לאחר חמישה ימי אנטיביוטיקה קיבלתי חום גבוה ושלשולים חזקים. הפסקתי מייד האנטיביוטיקה. בדיקת צואה גילתה זיהום בקלוסטרידיום דפיצילה. הרופאה רשמה לי מטרוג'יל למשך שבוע. בינתיים, לפני שהתחלתי במטרוג'יל, השלשולים פסקו (ארבעה ימים לאחר הפסקת הזינט). בגלל תגובות הלוואי הקשות שהיו לאמי בשעתו כאשר קיבלה מטרוג'יל לאותה מטרה, אני חוששת להתחיל לקחת אותה. האם אפשרי שהזיהום של סידי יחלוף מעצמו גם בלי טיפול אנטיביוטי, ואז לא אצטרך לקחת את המטרוג'יל? בתודה

שלום טובה, בהחלט אפשר להחלים מזיהום ב'קלוסטרידיום דיפיציל' ללא מתן טיפול אנטיביוטי כנגד החיידק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות