דלקת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/11/2008 | 19:00 | מאת: אייל

שלום בחור בן 34 בדרך כלל בריא. לפני יומיים וחצי החל כאב גרון וחום עד 38.9 ואחרי יומיים של חום וכאב גרון החום נעלם אבל עדיין יש קצת כאב גרון. לא היתה נזלת בימים אלה. היו כאבים בגוף ותחושת חולי. גרון אדום מאוד אבל בלי ציפוי לבן עליו או מוגלה. לא לקחתי אנטיביוטיקה היות והמשטח גרון הביתי לסטרפטוקוקוס שעשיתי פעמיים יצא נגטיב. מצד שני ספירת הדם הראתה בבוקר אחרי שהחום התחיל WBC=13.6 ניוטרופילים = 79.5 לימפוציטים = 13.5 אחוז. יתר הספירה תקינה. מונוציטים, המוגלובין וכו' ערכים באמצע הנורמה. לא לקחתי את הרפאפן שהרופא נתן לי בהתחלה בגלל המשטח שעשיתי אבל קראתי עכשיו תשובה מרופא בפורום שספירת דם כנראה מעידה שזה חיידק והייתי צריך לקחת רפאפן. ברצוני לשאול- לא לקחתי אנטיביוטיקה ומרגיש יותר טוב אין חום היום רק עוד כאב גרון וחולשה. . האם במידה ולא אקח אנטיביוטיקה אני לוקח סיכון גדול שהחיידק/סטרפטוקוקוס יחזור או ייכנס לתוך הגוף/פרקים/לב? האם יכול להיות שבסופו של דבר זה היה נגיף למרות ספירת הדם? אם זה חיידק והבראתי לבד האם העובדה שלא לקחתי רפאפן מסכנת אותי למרות שמרגיש טוב יותר חייב להתחיל עכשיו לקחת רפאפן ( 3 ימים אחרי התחלת המחלה ) כדי למנוע בעיות? תודה

שלום אייל, לאור תאור התלונות שלך ומשטח הגרון השלילי (פעמיים), ולמרות ספירת הדם המעט גבוהה, סביר שאתה סובל מזיהום נגיפי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות