מחלה זיהומית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/11/2008 | 10:26 | מאת: גלעד ג

שלום גיל 35 מזה יומיים חום 38-39 ותחושת כאבים בגוף. יש קצת כאב גרון קל-בינוני. בספירת דם WBC=13.5 וניוטרופילים = 80 , לימפוציטים 13 יתר הספירה תקינה והערכים די באמצע ברצוני לשאול האם עלייה של WBC ושל ניוטרופילים אומרת שבהכרח הזיהום הוא חיידקי או שיכול להיות שזה גם נגיף? נגיף גם מעלה את הניוטרופילים וWBC ככה? עלייה כזאת בספירה מחייבת אנטיביוטיקה? תודה

שלום גלעד, ערך של 13,500 WBC (עם 80% נויטרופילים) איננו מספיק לכשעצמו כדי לאבחן זיהום חיידקי, או כדי לקבל טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות

מנהל פורום מחלות זיהומיות