זיהום ומערכת חיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/11/2008 | 19:23 | מאת: אלון רן

שלום אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא בחצי השנה האחרונה היו לי 7-8 פעמים אירועים של חום נמוך 37.7 בערך וכאב גרון קל לפעמים. עברתי צילום חזה, בדיקת אאג וקשת רחבה של בדיקות דם אימונולוגיות שיצאו תקינות. CRP ANA RF C3C4 אימונואלקטרופורזה. הייתי לפני חודש אצל אימונולוג שלא ראה בעיה נכון לאותה עת. עבר חודש והיה לי חודש מצוין אבל החל מאתמול בלילה יש לי כאב גרון בינוני ומהצהריים חום גבוה שלא היה לי שנים 38.6. הגרון נראה רק אדום מאוד ואין עליו לבן. הגרון כואב בזמן בליעה בצד אחד, וכואב ואדום באופן כללי בשני הצדדים. הרופא הפנה אותי בבוקר לבדיקת דם CRP תקין ספירת דם - כל הערכים תקינים חוץ מ 3 הבאים לימפוציטים נמוך 13אחוז ( בעבר אצלי זה 30 והנורמה מעל 20 ) כדוריות לבנות 13.5 ניוטרופילים 79 אחוז ( בעבר אצלי 60 בבדיקות ) יתר הערכים מונוציטים ועוד תקינים. כאמור יש לי אחר הצהריים חום 38.6 ומגמת עלייה. יש תחושת חולשה וכאבים בגוף ובפרקים. הרופא אמר שלאור כאב הגרון למרות שאין סימנים לחיידקים בגרון כשהוא מסתכל, הרי שבגלל העליה בספירה הלבנה והחום הוא נותן לי רפאפן 10 ימים 500 * 3 ביום. קניתי בבית מרקחת בדיקת סטרפטוקוקוס. עשיתי פעמיים! ובשתי הפעמים המשטח יצא תקין. כתוב שזה 97 אחוז אמינות. אני מתלבט. מצד אחד בדיקות הדם הבנתי שמראות סימן לזיהום חיידקי, מצד שני משטח גרון שעשיתי בבית תקין. אני חושש לקחת את הפניצילין כי מעולם לא לקחתי וחושש מאלרגיה לזה. לקחתי רק מוקסיפן בעבר. מה דעתך? האם סביר דלקת גרון חיידקית עם משטח גרון תקין לסטרפטוקוקס? האם זה יכול להיות מחלה אחרת מערכתית יותר או בעיה אחרת שעכשיו באה לידי ביטוי ועד כה לא בכל הבדיקות ובגלל זה החום? האם מומלץ במצב כזה לקחת אנטיביוטיקה? ( למרות המשטח שעשיתי שיצא שלילי ולמרות שאני לא יודע אם רגיש לפניצילין). האם מותר לי לקחת במקום זה מוקסיפן? תודה רבה!

שלום אלון, אני לא רואה סיבה לקחת טיפול אנטיביוטי אם שתי בדיקות ("מהירות") לסטרפטוקוקוס בגרון היו שליליות. אם אתה חושש שמדובר בטעות (וזה תמיד אפשרי...) אתה יכול לבצע משטח (תרבית) גרון מהסוג ה"ישן" והטוב. הרבה בריאות אפי

19/11/2008 | 20:15 | מאת: אלון רן

תודה על תשובתך אחכה עם הפניצילין למרות החום 38.6 וכאב גרון בינוני כי המשטח הביתי פעמיים תקין שאלה חשובה שאשמח מאוד אם תעזור לי אני קצת מודאג מזה הלימפוציטים בבדיקת הדם ירדו ל 13 אחוז! בעבר היו בדרך כלל כ 30 אפילו לפני שנה כשהיה לי דלקת סימפונות הן היו על 25 כאמור הנטורופלים 79 לעומת 60 בדרך כלל וWBC= 13.6 יתר הספירה תקינה ודי באמצע הערכים כימיה תקינה בדקתי קצת באינטרנט וראיתי שלימפוציטים נמוכים זה סימן למחלות ממאירות או איידס או דיכוי מח העצם. האם סביר שזה הגורם לבעיה שלי ? ( כאמור לפני חודש בירור מקיף ) מה יכול להסביר את הירידה בלימפוציטים? אם הסיבה לעליית נטורופולים היא חיידקים ויש לי רק כאב גרון וחום אז איך זה סביר שהמשטח שלילי? האם זה מעיד על בעיה זיהומית גדולה יותר? המון המון תודה ואני מודאג לגבי הלימפוציטים תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות