תגובה מוצלבת בין CMV IgG לEBNA IgG?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/11/2008 | 08:39 | מאת: מיכה

שלום ד"ר, לאחרונה חליתי בCMV Mono שאובחנה ע"י סרולוגיה חיובית לCMV IgM. בזמן ביצוע בדיקת הדם היתה גם תוצאה חיובית של EBV EBNA IgG המעידה לפי הבנתי על הדבקת עבר בEBV במהלך מעקב המחלה חלה כפי הצפוי עליה בכמות נוגדני הCMV IgG : 18 -> 180 אך באופן מפתיע חלה גם עליה חדה בכמות נוגדני ה EBV EBNA IgG: 150 -> יותר מ600 האם תיתכן כזו תגובה מוצלבת בין נוגדני ה CMV לנוגדני הEBV EBNA? או שיש לזה הסבר אחר? במקביל ובלי קשר, תוך כדי הבירור לCMV חזרה תוצאת סרולוגיה חיובית לBorrelia Lyme IgM ושלילית לBorrelia Lyme IgG -המעידה כביכול על הדבקה חדשה בנגיף הנדיר הזה. אין לי סימפטומים מעבר לאלו של מחלת הנשיקה. האם זה הגיוני (אני לא חשוף לבעלי חיים וכו) או שיותר סביר שזו טעות בבדיקה? איך והאם היית ממליץ להמשיך הבירור בנושא הLyme? תודה מראש מיכה

שלום מיכה, "הצלבה" (CROSS REACTIVITY) בין בדיקות מעבדה מסוימות (כמו סרולוגיה של EBV ו- CMV- שניהם נגיפים מקבוצת ההרפס) היא בהחלט הסבר סביר לתוצאות הבדיקות שצרפת. בנוגע לבדיקה ל'מחלת ליים'/בורליה (שהוא, דרך אגב, חיידק ולא נגיף)- אני הייתי חוזר עליה (לאחר ההחלמה מהזיהום העכשווי שממנו אתה סובל) לפני שהייתי עושה ברור נוסף בכיוון זה (היות והמחלה הנ"ל היא נדירה ביותר בארץ). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות