בתי בת ה- 15 חום וכאבי גרון שבועיים וחצי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/11/2008 | 17:29 | מאת: יפעת

ד"ר נכבד, בתי מה- 15 לאוקטובר מתלוננת על כאבי גרון חריפים +חום . טופלה באריטרו טבע ובהמשך ברפאפן. החום עד לכתיבת מייל זה לא ירד וכאבי הגרון בלתי נסבלים. במשטח גרון מצאו סטרפטוקוקוס A , אבל היות ולא מגיבה לטיפול האנטיביוטי נאמר לי שכנראה יש לה מחלה נגיפית כמו מחלת הנשיקה בשילוב מחלה זיהומית.\ להלן תוצאות בדיקת המעבדה, אודה על התייחסותך המקצועית בבקשה: Neutrophils % 59.4 % 37-70 (.....*...) Lymphocytes % 24.1 % 33-45 *(.........) Monocytes % 15.4 % 1-10 (.........)* Eosinophils % 0.8 % 0-7 (*........) Basophils % 0.3 % 0-2 (*........) Neutrophils 4.36 K/uL 1.5-7.7 (...*.....) Lymphocytes 1.77 K/uL 1.5-6 (*........) Monocytes 1.13 K/uL 0.1-1 (.........)* Eosinophils 0.06 K/uL 0-0.7 (*........) Basophils 0.02 K/uL 0-0.2 (*........) Viral Serology ---------------------- CMV Ab IgG 0.4 AU/mL Nonreactive: <6.0 AU/mL Reactive: >=6.0 AU/mL CMV Ab IgM Nonreactive EBV EBNA Ab IgG 34.8 (Pos:>20) U/mL

שלום יפעת, הנתונים המעבדתיים שצרפת אינם תומכים או שוללים את האבחנה האפשרית של "מחלה נגיפית, כמו מחלת הנשיקה, בשילוב מחלה זיהומית (חיידקית)". הרבה בריאות אפי

03/11/2008 | 21:37 | מאת: יפעת

זה אומר שהבדיקות הן גבוליות לכאן ולכאן? במילים אחרות לא ברור באופן ודאי אם חלתה גם מחלת הנשיקה וגם בסטרפטוקוקוס A כי היא סובלת נורא, והדיאגנוזה הרפואית היא: מחלה זיהומית ויראלית עם זיהום חיידקי משני כנראה מחלת הנשיקה. האם כך ? תודה רבה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות