שאלה - HIV ??

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/11/2008 | 19:20 | מאת: עמית

לד"ר הלפרין שלום, אני מתנצל מראש על אורך ההודעה ואודה לך מאוד על תשובתך המהירה! בתאריך ה 25.10 קיימתי יחסי מין שערכו מס דקות עם מישהי שהכרתי דרך האינטרנט ( לא זונה ), היחסים לא היו מוגנים ולא הייתה שפיכה. לאחר המעשה נתקפתי חרדה ( גם עקב היותי חרדתי ) שייתכן והיא נשאית ונדבקתי. למחרת ביקשתי ממנה לבצע בדיקה מאחר שטענה שבחודשיים האחרונים לא קיימה יחסי מין, ואכן נסענו למרפאתו של ד"ר שרגא וקסלר בת"א לביצוע בדיקה מהירה. הבדיקה יצאה שלילית. לאחר הבדיקה היא קיבלה טופס שהיא שלילית שלושה חודשים אחרונה, שראיתי זאת ביקשתי הסבר מד"ר וקסלר והוא אמר שזה חודשיים וזה בסדר. לצערי תשובתו לא סיפקה אותי והתחלתי לנבור באינטרנט, ומצאתי מספר גישות כאלו שאומרים שחודשיים זה מספיק, כאלו ששלושה חודשים, כאלו שאומרים שאלייזה זה חודשיים מהירה - שלוזה וכו'. אפילו בדקתי ב CDC.GOV ( המרכז לבקרת מחלות של ארה"ב ) הפועל תחת ה FDA, והם אמרו לי שמבחינתם אין הבדל בין אלייזה לבדיקה מהירה, ממולץ לעשות אחרי 3 חודשים ע"מ להיות מוגנים מפני הסטטיסטיקה. אולם נאמר לי שממוצע האנשים מפתחים נוגדנים אחרי 25 ימים ולכן חודשיים זה מספיק בהחלט. שאלתי היא כזו, מה הסיפור הזה עם השלושה - חודשיים ?? ואם כבר רוצים להיות בצד הפתוח אז למה לא חצי שנה?? והשאלה הכי חשובה היא שנמאס לי מהתעסקות הו! האם אני יכול להירגע או שאני צריך לחשוב על קומבו והשד יודע מה ?? תודה רבה וסליחה על האורך הכפייתיות...אך באמת נמאס לי להתעסק בזה...

שלום עמית, לא כל כך הבנתי את בעייתך: ההמלצה לבצע את הבדיקה ל- HIV לאחר 3 חודשים (ואף 6 חודשים) לאחר המגע החשוד נועדה להגדיל את הסבירות שהבדיקה תהיה אמינה, ולא להקשות על הנבדק. אפשר בהחלט לבצע את הבדיקה גם לאחר כחודש מהמגע, ויש סיכוי גבוה שאם הנבדק באמת נדבק ב- HIV תהיה הבדיקה חיובית גם במועד זה. הרבה בריאות אפי

02/11/2008 | 09:47 | מאת: עמית

ראשית תודה על תגובתך המהירה. משתמע מכך שחודשיים זה אכן זמן סביר אמת ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות