חיידק מרסה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/10/2008 | 16:28 | מאת: מיכ

אבי חולה סוכרת ועקב פצע ברגל שלא התרפה זמן רב נאלץ לשים גבס הליכה כחצי שנה בערך. כאשר הוריד את הגבס והפצע נסגר נזקק לניתוח שרקו בקרסול. זמן קצר לאחר הניתוח נוצר זיהום ברגלו והיו צריכים להוציא את הברזלים בחזרה. לצערי הזיהום התפשט והיו חייבים לבצע קטיעה ברגלו. הרופאים טוענים שהחיידק עדיין נמצא ולכן השאירו את הפצע פתוח כדיי שיצאו הפרשות מהרגל והזיהום יחוסל. האם יש עוד משהו שניתן לעשות כדיי לחסל את הזיהום? אנחנו כבר אבודי עצות לחלוטין!! תודה

שלום מיכ, המפתח לריפוי הפצע ברגל של אביך מבוסס על 3 גורמים: 1. הספקת דם טובה לאזור (וזו בעיה בחולי סכרת). 2. הוצאת כל הגופים ה"זרים" מהאזור (לרבות תפרים, כך שהעובדה שהפצע "פתוח" כדבריך עשויה דווקא להקל על הריפוי). 3. המשך טיפול מקומי (כגון הטריה בהתאם לצורך) ומתן אנטיביוטיקה מתאימה (וקיימות מספר אנטיביוטיקות כאלו גם ל- MRSA). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות