הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/10/2008 | 23:00 | מאת: ליטל

שלום , רציתי לשאול לגבי הרפס סוג 1, איך אפשר להימנע מלהדביק אנשים אחרים בזמן שהפצע פעיל. האם שטיפת הכלים במדיח מספיקה? שאלה נוספת- לגבי שעלת. לפני שנתיים בבדיקת נוגדנים יצא IGG גבולי וIGM שלילי. עכשיו יצא IGG חיובי וIGM שלילי. לא ידוע לי שהייתי חולה בשעלת. האם יכולה להתקבל תוצאה כזו מחיסון בילדות? שתוצאה שהייתה גבולית הפכה להיות חיובית? או שזה אומר שבשנתיים האלה חליתי? תודה

שלום ליטל, 1. שטיפה של כלי אוכל (בו השתמש חולה הרפס) במים חמים + סבון אמורה להספיק כדי למנוע הדבקה (של משתמשים אחרים בכלי זה) בהרפס. 2. אין הבדל משמעותי בין תוצאת IgG שמכונה "גבולית" לבין כזו המכונה "שלילית", וקרוב לוודאי שההבדל נובע מבעיה במעבדה ולא ממחלה חדשה של הנבדק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות